Çalışma İzni ve Oturma İzni Alımı

1
915

4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzni Kanunu uyarınca ülkemizde çalışmak isteyen yabancıların çalışma izni alması gerekmektedir.

SorularlaSGK Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri olarak;

  1. Yabancı çalışanlarınız için çalışma izninizi biz sizin yerinize alıyoruz.
  2. Yabancı işçi işten erkenden çıkarsa çalışma iznini iptal etme işlemini de biz yapıyoruz.
  3. Ev hizmetlerinde çalışacak olan yabancıların çalışma iznini alıyoruz,
  4. Çalışma izni alındıktan sonra gerekli olan tüm SGK iş ve işlemleri için ücretsiz danışmanlık veriyoruz.
  5. Ülkemizde ikamet etmek isteyen yabancıların kaçak durumda olsun ya da olmasın oturma iznini biz alıyoruz.

 

Çalışma İzni ve Oturma İzni Alımı İçin Bizi Arayın.

Yakuplu Mah. Sancaktar Cad. Alibey Sitesi 4/a blok D:1 Beylikdüzü/İstanbul
0(212) 695 45 33 (tel)
0(212) 695 45 33 (fax)

Follow us: @sorularlasgk on Twitter | sorularlasgk on Facebook

Çalışma İzni ve Oturma İzni Alımı İçin İstenen Belgeler

1- Yabancı şahıs adına Türkiye’de Emniyet makamlarından alınmış en az altı (6) ay süreli ikamet tezkeresi. (Yurtiçi başvurularda ) -Eğer başvuru yurtdışından yapılmışsa yabancıya T.C. dış temsilciliğinden verilen 16 haneli bir referans numarası.

2. Yabancı şahsa ait Pasaport sureti. (Pasaport’un Latin harfleri ile yazılı olmadığı durumlarda yeminli mütercim veya resmi makamlarca onaylı çevirisi de başvuruya eklenecektir.)

3. Yabancı şahsa ait bir adet vesikalık fotoğraf. (Son 6 ay içinde çekilmiş)

4. Yurtiçi başvurularda, Yabancı T.C. Kimlik Numarası (Bu numara en az 6 ay süreli İkamet tezkeresi sahibi olan tüm yabancılara verilmektedir. Aşağıdaki link ’ten sorgulanabilir.)

5. Dilekçe (http://www.calismaizni.gov.tr/calisma-izni/sozlesme-ve-dilekce-ornekleri/ adresinde mevcuttur.)

6. İşverene ait Ticaret sicil gazetesi, vergi kayıtları ve diğer gerekli evrak.

7. İşveren kişiye veya kişi veya kurum adına başvuruyu yapacak şahsa ait E-devlet şifresi

8. İşveren kişi adına E-mail adresi.

9. Başvurunun işveren adına başka bir şahsın e-devlet şifresi ile yapılması halinde, kişinin bu konuda yetkilendirildiğine dair vekaletname gereklidir.

Oturma İzni İçin İstenen Belgeler

1. İkamet İzni Başvuru Formu (yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafında imzalanmalıdır)

2. Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi (kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile işlem gören sayfalar)

3. Dört (4) adet fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır. Aile fotoğrafı, özçekim, tanınmanızı zorlaştıran, güncel olmayan veya siyah-beyaz fotoğrafları sisteme yüklemeyiniz, aksi takdirde ikamet izni belgesi düzenlenmeyecektir!)

4. Kalınacak sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olunduğuna dair beyan (Başvuru Formunda beyan edilir. İdare destekleyici belge isteyebilir.)

5. Geçerli sağlık sigortası (Sigorta süresi, istenilen ikamet izni süresini kapsamalıdır.)

NOT: Çalışma İzni ve Oturma İzni Alımı ile ilgili yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz. 

1 Yorum

SORU SOR